Austrian Aerlines

Things to do - London general

Националната авиокомпания на Австрия е създадена през 1958 г. От март 2000 г. Austrian Aerlines е член на най-големия съюз на авиокомпании в света - Star Alliance.

Година на създаване : 1958
Седалище Виена
IATA код OS
Флотилия Общо 42 самолета
Предлагани полети Богат избор от полети в Европа Азия, Северна Америка, Африка, Карибите и Австралия
Излитане от България Бургас, Варна, София

Austrian Aerlines

Националната авиокомпания на Австрия е създадена през 1958 г. От март 2000 г. Austrian Aerlines е член на най-големия съюз на авиокомпании в света - Star Alliance.

Австрийският превозвач предлага високо качество и стандарт, модерност, висока надеждност и безопасност. Компанията разполага с 42 самолета, а заедно с дъщерните си компании Lauda Air и Tyrolean Airways продава самолетни билети до 117 дестинации

Самолетите на компанията са разделени на две класи – икономична и бизнес класа. По време на полетите на малки разстояния, в икономичен клас се сервират леки закуски и ястия, а в тези на големи разстояния – избор от две менюта, различни напитки и закуска преди кацане. На борда на полетите на големи разстояния на разположение на пътниците има и интерактивна развлекателна система, предлагаща селекция от филми, аудио канали и компютърни игри. В полетите в бизнес клас на кратки разстояния се предлагат гурме ястия и леки закуски, а в тези на дълги – гурме с аперитив, предястие и избор от три основни ястия. Салоните на бизнес клас са оборудвани и с по-комфортни кресла, осигуряващи повече пространство.

Пътуващите на борда на самолетите на Austrian Airlines деца могат да се възползват от различни развлечения. Превозвачът предлага голям избор от игри, играчки и пъзели и освен това специално приготвено детско меню.

Austrian Airlines разполага с една от най-младите и най-съвременни флотилии в Европа. Средната възраст на всеки самолет е 6 години. Машините са Airbus и Boeing. Благодарение на разнообразието от видове и размери на самолетите става възможно те да се пригодят максимално към конкретните маршрути, за да могат да отнесат пътниците навсякъде, където поискат.