Bulgaria Air

Things to do - London general

Bulgaria Air (България Ер) е националната авиокомпания на България. Тя е основана през ноември 2002 г. и започва да извършва полети през декември същата година.

Година на създаване : 2002
Седалище Летище София, София, България
IATA код FB
Флотилия Общо Два самолета Boeing 737-300, един Airbus А319-111, два Airbus A319-112, три Airbus A320-214, един Avro RJ70, три BAe 146-200, три BAe 146-300 и три самолета Embraer ERJ-190
Предлагани полети Компанията предлага полети от летищата в София, Варна и Бургас до дестинации в Европа, Близкия Изток и Русия
Излитане от България Бургас, Варна, София

Bulgaria Air

Bulgaria Air (България Ер) е националната авиокомпания на България. Тя е основана през ноември 2002 г. и започва да извършва полети през декември същата година, като нейното седалище е на столичното летище София. Компанията е наследник на фалиралата авиокомпания Balkan, като от 2006 г. Bulgaria Air става собственост на по-малката българска авиокомпания Hemus Air. В момента двете компании са обединени и извършват полети под кода на Bulgaria Air. От 2008 г. българският авиопревозвач е пълноправен член на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). Bulgaria Air разполага с 18 самолета за къси полети и полети със средна продължителност, а приблизителната средна възраст на флотилията е 12,8 години.

Авиокомпанията извършва полети от София до голям брой европейски дестинации, а също до Тел Авив, Бейрут и Москва. От Варна се предлагат самолетни билети до Москва и Лондон, а от Бургас само до Москва. Bulgaria Air извършва полети и по вътрешните линии София – Варна и София – Бургас.

От 2009 г. Bulgaria Air разполага със самолет Avro RJ70 и извършва чартърни бизнес полети. Програмата за редовни пътници на компанията се нарича Fly More и има три нива на членство, предлагащи бонус точки и привилегии за редовните клиенти. Авиокомпанията има инвестиции в създадената през 2010 г. кетъринг компания за авиацията Silver Wings, както и в бизнес медията Bulgaria On Air.

На борда на самолетите местата са разпределени в бизнес и икономична класа. Позволеното количество ръчен багаж и за двете класи не трябва да надвишава размерите 55 х 40 х 23 см и трябва да е с тегло до 10 кг. Пътниците в икономичен клас имат право на един брой чекиран багаж с тегло до 23 кг, включен в цената на самолетния билет. С билет за бизнес класа можете да вземете два броя регистриран багаж със същите размери.